Yksi Ekoteko -blogi

 
Yksi ekoteko blogi

Ystäväni Kaisa pitää blogia nimeltä Yksi Ekoteko. Olen aina ollut pro -blogit, koska

  1. Blogit antavat paikan missä jakaa itselle tärkeitä asioita, joista voi olla jollekin muullekin iloa

  2. Blogit toimivat digitaalisina muistivihkoina itselle

  3. Blogit auttavat pitämään esimerkiksi oman alan tai harrastuksen toimintaa yllä

  4. Blogien kautta voi tutustua samanhenkisiin ihmisiin

  5. Blogit ovat oiva keino parantaa nettisivujen hakukonenäkyvyyttä (SEO) 


Kaisa rakensi bloginsa itse, mutta olin taustalla auttamassa häntä blogialustan valinnassa, ja jelppimässä muutamien teknisten asioiden kanssa. Kun kysyin Kaisalta blogin perustamisesta hän vastaili näin: 

Miksi aloitit blogin?

Ekologisten arvojen mukaan eläminen on tullut itselleni tosi tärkeäksi ja koen asian niin isona ja tärkeänä oikeastaan koko maailmaa ajatellen, että halusin jakaa sitä mitä oon itse oivaltanut/oppinut ja tätä arvo- ja ajatusmaailmaa. "Ultimate" toiveena varmaan olisi että voisin vaikuttaa ihmisiin ja myös tehdä palkkatyötä aihepiirin parissa. Tykkään kirjoittaa, joten blogi tuntui hyvältä ja helpolta tavalta ilmaista itseään ja jakaa ajatuksiaan. Ja toki myös vertaistuki tulee mieleen, voi ehkä löytää samanhenkisiä ihmisiä tai ne voi löytää mun blogin. 
 

Mikä on ollut blogin aloittamisessa parasta? 

Hmmm.. Jotenkin ehkä se, että nyt se on totta! Se on kuitenkin jo jonkin aikaa (vuosia) ollut mielessä, että oispa kiva jos ois oma blogi. Pääsee myös oppimaan uutta. Niin ja pääsee toteuttamaan kaikkia teksti-ideoita mitkä yleensä jää vaan mielen perukoille ja/tai katoaa jonnekin! 
 

Mistä oli blogia rakentaessa eniten apua?

No ekana kyllä tulee mieleen Tarulta saatu henkinen tuki ja tsemppaus! Ja sitten ne ihan tekniset opastukset videoiden avulla. Niistä oli paljon helpompi oppia kuin esim. netistä löytyneistä ohjeista (joita on kyllä tullut myös selattua paljon). Mä luulen myös, että vaikka ne ongelmakohdat oli aika pieniä, niin oli ratkaisevaa saada niissä apua, koska sitten niistä pienistä "tänka på" tilanteista kasvaa se iso mörkö ja turhautuminen ja tunne, että ei onnistu eikä osaa. Mutta jos vähän aina nytkähtää eteenpäin ni tulee parempi fiilis. 


Jos sinulla on aikeissa perustaa blogi, älä jää teknisten tai sisältöasioiden kanssa yksin. Pyydä apua ja vertaistukea niin homma sujuu sujuvammin.


Suosittelen menemään lukemaan Kaisan fressiä blogia jos ekologinen elämäntapa kiinnostaa ja jos harkitset oman blogin aloittamista niin ota Kaisan tarina inspiraationa. Kuka vain voi aloittaa blogin ja saada siitä iloa itselle ja jakaa omaa tietämystä ja/tai innostusta muillekin. 

Yksi Ekoteko -blogin Kaisa