Mikä on IGTV?

 
Mikä-on-IGTV-UUSI.jpg

Instagram lanseerasi kesällä 2018 IGTV:n, mutta mikä ihme se IGTV oikein on? Tässä postauksessa käydään läpi tämä Instagramin uusi sovellus.


MIKÄ ON IGTV?

IGTV on Instagramin sisällä oleva videokanava. Eli se on ikäänkuin kanava kanavan sisällä. Aiemmin Instagramissa on ollut mahdollista jakaa videoita omassa feedissä, jossa kesto on ollut max 1 minuutti sekä Instagram Stooreissa, joissa yhden pätkän maksimipituus on 15 sekuntia. IGTV:ssä maksimpituus peruskäyttäjällä on 10 minuuttia (valituilla käyttäjillä jopa tunnin).

Toinen selkeä ero Instagramin muihin video-ominaisuuksiin verrattuna on, että videot säilyvät niin kauan kuin haluat ja muodostavat täten videoille oman kanavan mistä ne on helppo löytää. Instagram stooreissa videot häviävät näkyvistä 24h jälkeen ellei niitä ole tallennetu kohokohtiin. Normaalin kuvafeediin puolestaan ladatut videot hukkuvat helposti uusien kuvajulkaisujen myötä feedissä alemmas, koska ne ovat kuvien seassa.

IGTV on siis vähän kuin Youtube Instagramin sisällä. Mutta Youtubeen verrattuna isoin ero on, että IGTV:ssa videoformaattina on pystymuoto. Tämä tukee vahvasti mobiilikäyttöä, koska puhelinta ei tarvitse kääntää vaaka-asentoon, että näet videon paremmin.

Jos Instagram -tilillä on IGTV, se näkyy vasemman kuvan nuolen osoittamassa kohdassa omana IGTV “pallurana”. Siitä klikkaamalla pääset kyseisen Instagram -tilin IGTV videoihin. Jokaiselle videolle on mahdollista kirjoittaa esittely ja siinä toimii myös kanavan ulkopuoliset linkit.

Jos Instagram -tilillä on IGTV, se näkyy vasemman kuvan nuolen osoittamassa kohdassa omana IGTV “pallurana”. Siitä klikkaamalla pääset kyseisen Instagram -tilin IGTV videoihin. Jokaiselle videolle on mahdollista kirjoittaa esittely ja siinä toimii myös kanavan ulkopuoliset linkit.

Perus kuvavirta näkymässä eli Instagram feedissä Instagram TV:seen pääsee vasemman puolimmaisen kuvan nuolen osoittamasta kohdasta. IGTV automaattisesti antaa sinulle ehdotuksia pitämäsi sisällön perusteella (‘Sinulle’), näyttää niiden tilien IGTV videoita, joita seuraat normaalin Instagramin puolella (‘Seurataan’), sekä listaa kanavan sisällä suosittuja sisältöjä (‘Suositut’). IGTV:n puolella voit myös itse hakea sisältöjä haulla.

Perus kuvavirta näkymässä eli Instagram feedissä Instagram TV:seen pääsee vasemman puolimmaisen kuvan nuolen osoittamasta kohdasta. IGTV automaattisesti antaa sinulle ehdotuksia pitämäsi sisällön perusteella (‘Sinulle’), näyttää niiden tilien IGTV videoita, joita seuraat normaalin Instagramin puolella (‘Seurataan’), sekä listaa kanavan sisällä suosittuja sisältöjä (‘Suositut’). IGTV:n puolella voit myös itse hakea sisältöjä haulla.


MITÄ IGTV MAHDOLLISTAA?

IGTV tarjoaa uuden keinon palvella ja olla esillä ja yhteydessä kohdeyleisösi kanssa Instagramissa. IGTV:n isoin etu on pidemmät videot, eli täällä kannattaa jakaa sellaista sisältöä mitä et esimerkiksi Instastoorien 15 sekunnin pätkissä kerkeä niin helposti jakamaan. Jos olet kauneusalalla, voisit tehdä esim. 10 min meikkitutoriaaleja. Tai jos olet liikunta-alalla, voisit näyttää eri liikkeitä tai jakaa lyhyen opastuksen johonkin treeniin tms. Tai voit vain viihdyttää ja päästää seuraajiasi vielä syvemmin brändisi ja yrityksesi maailmaan vaikkapa tekemällä videoita yrityksesi arjesta. Tai voit tallentaa koosteen jostakin yrityksenne tapahtumasta. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

IGTV videoiden lisätietoihin on mahdollista lisätä kanavan ulkopuolisia linkkejä, eli siinä saadaan mahdollisuus linkata eteenpäin johonkin muuhun omaan sisältöön tai kanavaan tai muihin lisätietoihin.

Videoita voi kuvata vaikka kuinka hienoiksi videokameroilla ja ja käsitellä videoeditoreilla, tai sitten kuvata ihan vaan kännykällä (helppo tapa, koska formaatti on automaattisesti oikea (=pysty)). Eli löydät varmasti sinun resursseihin sopivan muodon tuotantoon.

Kuten yllä käy ilmi, lähtökohtaisesti IGTV videosi näkyvät omalle Instagram seuraajajoukollesi, mutta Instagram myös ehdottaa sinulle sellaisten tilien IGTV videoita mitä et seuraa. Eli saatat saada myös uusia silmäpareja sisältösi pariin hyödyntämällä tätä Instagramin ominaisuutta.

IGTV uutena viestinnän muotona houkutteli minua niin paljon, että aloitin sen käytön heti kun resurssieni puitteissa kykenin. Löydät minun IGTV -videoni TÄÄLTÄ.