Miksi kannattaa kerätä uutiskirjelistaa?

 
Miksi kannattaa kerätä uutiskirjelistaa?

Uutiskirjeillä on ehkä vähän huono maine. Yrityksiltä tulevalla sähköpostimarkkinoinnilla on spämmin leima. Eikä ihan syyttäkään, koska etenkin Suomessa uutiskirjemarkkinointia tehdään paljon perinteisellä tavalla. Uutiskirjeet ovat kuitenkin aivan loistava markkinointikeino -etenkin pienyrityksille, jotka satsaavat brändiin ja etenkin jos sitä osaa käyttää luovasti. Lue eteenpäin niin kerron miksi uutiskirjeet ovat tehokas markkinointikeino.
 

1. UUTISKIRJEET OVAT NETTISIVUJESI LISÄKSI AINUT KANAVA MISTÄ SINULLA ON 100% KONTROLLI

Sosiaalinen media on mahtava digitaalisen markkinoinnin kanava, koska siellä voi luoda ainutlaatuisia yhteyksiä ja viestiä brändin maailmaa ja löytää uutta yleisöä, mutta sen suhteen on hyvä pitää mielessä, että sinä et omista seuraajiasi. Mikä tahansa päivitys tai algoritmin muutos voi vaikuttaa suurestikin näkyvyyteesi ja mitä seuraajasi sinulta näkevät. Uutiskirjelista puolestaan on täysin sinun omaisuuttasi eikä sitä voi mikään päivitys tai algoritmin muutos viedä sinulta pois. 
 

2. UUTISKIRJEEN TILAAJAT OVAT KIINNOSTUNEITA BRÄNDISTÄSI JA SITEN MYÖS HELPOMMIN KONVERTOITUVAT MAKSAVIKSI ASIAKKAIKSI

Uutiskirjeen tilaaja sanoo sinulle tilatessaan KYLLÄ. KYLLÄ, haluan kuulla sinusta / brändistäsi / tuotteistasi lisää. Uutiskirjeen tilaaminen vaatii myös hieman isomman kiinnostuksen/teon kuin esim. seurata jotain yritystä Instagramissa. Uutiskirjeen tilaaminen tarkoittaa sitä, että sen tilaaja on on valmis siihen, että lähetät hänen henkilökohtaiseen sähköpostiinsa viestejä, joka on kuin oven avaus hänen virtuaaliseen kotiinsa. Ja koska vastaanottaja on jo kirjeen tilatessaan osoittanut yritystä kohtaan jonkinasteista kiinnostusta, on konvertoiminen helpompaa. 


3. UUTISKIRJEET OVAT HELPPO TAPA PITÄÄ YHTEYTTÄ YHTEISÖÖSI

Voit ajatella uutiskirjeen tilaajia yhteisönä tai digitaalisina ystävinäsi. Uutiskirjeillä pystyt pitämään heihin helposti yhteyttä ja kertoa ajankohtaisista asioista ja uusista tuotteistasi yms. Somessa kaikki seuraajasi eivät niiden algoritmien takia näe kaikki julkaisujasi, mutta uutiskirjeet menevät sähköpostilaatikoihin joka kerta kun lähetät niitä. Jos sinulla on verkkokauppa, uutiskirjeet ovat erityisen mahtava keino pitää yhteyttä yllä jo olemassa oleviin asiakkaisiisi. Pitämällä yhteyttä, kerrot, että välität heistä ja haluat jatkossakin palvella heitä. 

4. UUTISKIRJEISTÄ ON MAHDOLLISTA TEHDÄ AUTOMATISOITUJA sähköpostisarjoja, eli ne voivat säästää aikaasi

Sähköpostimarkkinoinnin palveluilla kuten Mailchimp tai ConvertKit pystyt luomaan automatisoituja sähköpostisarjoja. Jos haluaisit vaikka tehdä valmiiksi jokaiselle uudelle sähköpostilistalle tulleelle ihmiselle aina samanlaisen tervetuloa sähköpostisarjan, se on täysin mahdollista. Kun olet kerran kirjoittanut sähköpostit, pystyt automatisoimaan ne kaikille uusille tilaajillesi.

Uutiskirjemarkkinointi sopii lähes kaikille. Ainut tilanne, jolloin uutiskirjelistaa ei välttämättä kannata kerätä on se, että et ikinä tulevaisuudessakaan aio myydä mitään palveluita tai tuotteita. 

Joten mitä odottelet? Panosta omaan yhteisöösi ja ala kerätä uutiskirjelistaa jo tänään!