9 sisältöideaa sosiaaliseen mediaan

 
9 sisältöideaa sosiaaliseen mediaan

Sisällöntuotanto ja aiheiden ideointi someen voi joskus tuntua työläältä. Listasin 9 sisältöideaa, joita kuka tahansa voi soveltaa vaikkapa omalla Instagram tai Facebook -tilillään. Tässä postauksessa jaan 9 sisältöideaa sosiaaliseen mediaan. Näistä saat helposti napattua joko yksittäisiä ideoita tai kokonaisuutena 9:n julkaisun sisältösuunnitelman. Ole luova ja jatkojalosta aihioista juuri sinulle sopivat julkaisut.


9 sisältöideaa someen

 1. SINÄ

  Jaa kuva itsestäsi. Oletko tarkistanut mitkä ovat sosiaalisen median suosituimpia julkaisujasi? Yleistäen voidaan sanoa, että useasti ne julkaisut ovat monen tilin suosituimpia julkaisuja missä kerrotaan ihmisestä yrityksen / tilin takaa ja avataan jotain persoonallista. Kerro julkaisussa samalla 1-3 faktaa itsestäsi. Tee se omalle tyylillesi uskollisesti. Mitään ei tarvitse paljastaa tai kertoa mitä et halua.

 2. OLDIE
  Tarkastele vanhoja julkaisujasi siinä kanavassa missä haluat uuden julkaisun jakaa. Ota vaikka edellisen vuoden suosituin julkaisu ja jaa se uudestaan. Siinä julkaisussa on ollut jotain seuraajiasi kiinnostavaa, joten se varmasti kiinnostaa edelleen. Muista, että yleensä läheskään kaikki seuraajasi eivät näe kaikkia julkaisujasi, joten samalla sisällöllä spämmäämisestä ei tarvitse olla huolissaan.

 3. KYSY
  Onko joku asia mihin kaipaat neuvoa tai mitä olet miettinyt tuotteisiisi / palveluihisi liittyen? Käytä seuraajiasi testiryhmänäsi ja kysy heiltä mieltäsi askarruttava asia, he kertovat varmasti mielellään oman mielipiteensä asiaan ja saat samalla arvokasta tietoa palvelutarjontaasi liittyen.

 4. AAMU
  Jokaisella on omat aamurutiinit ja niihin on helppo samaistua, mutta myös löytää inspiraatiota muiden tavoista. Jaa siis kuva ja tarina aamurutiineihisi liittyen. Voit tehdä aiheesta myös Instagram stoorin!

 5. NIKSI-PIRKKA
  Näytä seuraajillesi ammattitaitoasi alaasi liittyen ja paljasta/jaa jokin hyväksi toteamasi kikka tai niksi mistä seuraajasi voivat myös hyötyä. Win-win!

 6. YKSITYISKOHTA
  Jaa ja kerro tarina jostain arjessa huomaamastasi yksityiskohdasta. Tällaiset arjen pienet asiat ovat yleensä helposti samaistuttavissa ja siten tekevät sinusta helposti lähesyttävän.

 7. AJANKOHTAISTA
  Herättele keskustelua jostakin ajankohtaisesta aiheesta. Muista, että esimerkiksi Instagramissa kuvan ei tarvitse suoranaisesti liittyä tekstin aiheeseen. Voit jakaa vaikkapa kauniin hymykuvan itsestäsi ja antaa siten keskustelulle kasvosi, johon seuraajien on helpompi tarttua.

 8. JAA HYVÄÄ
  Onko toimintaasi liittyen olemassa jotain hyvää palvelua, Instagram -tiliä, Facebook -sivua tms? Jaa se vinkkinä seuraajillesi. Muista linkata originaali lähde / tili ja kysyä lupaa etukäteen jos käytät jonkun muun kuvaa. Tälläkin välität seuraajillesi, että olet tietoinen mitä alalla tapahtuu ja palvelet heitä olemalla hyödyksi.

 9. VINKKI
  Näytä mitä osaat. Jaa joku yleisöäsi hyödyttävä vinkki, joka samalla osoittaa, että tiedät ja tunnet alasi. Jälleen kerran win-win. Ja nehän on niitä parhaita!

Voita ladata tämän listan itsellesi PDF:nä alta.