4 asiaa, jotka tavoitteellinen Instagram -tili tarvitsee

 
4 asiaa, jotka tavoitteellinen Instagram -tili tarvitsee

Kun aloitat yrityksellesi, blogillesi, tai brändillesi Instagram -tilin, jolla toivot saavuttavasi jotain on 4 asiaa, jotka sinun tulisi miettiä kuntoon. Siten luodaan pohja tilille ja mitä sillä tavoitellaan. On asia erikseen jos pidät esim. henkilökohtaista Instagram -tiliä, jolla pidät yhteyttä ystäviisi ja jaat juttuja lähipiirillesi. Mutta jos haluat saavuttaa tilillä jotain, tulee toiminnan olla tavoitteellista.

Saavuttaaksesi tavoitteesi tarvitset seuraavat 4 peruspilaria Instagram toimintasi pohjaksi:

1 Tavoitteet

Ihan aluksi mieti mitä haluat Instagram -tililläsi saavuttaa. Etsitkö tukea jonkin tuotteen myynnille? Haluatko lisätä näkyvyyttä uudelle brändille? Luoda yhteisöä jollekin palvelulle? Hankkia lisää lukijoita blogille? Tai kenties kerätä tietynlaista jengiä valmiiksi mahdollista tulevaa yritystoimintaa tai jonkin asian viestimistä varten? Kun toiminnan syy ja ydin ovat selvät, on mahdollista luoda strategia ja toimia tavoitteellisesti. 
 

2 Aiheet & miten palvelet

Sen lisäksi, että tiedät mitä tavoittelet, on sinulla olemassa jokin aihepiiri minkä parissa brändisi/yrityksesi/toimintasi pyörii. Instagramiin tulee sinun vielä jatkojalostaa tätä ja päättää aiheet, joista julkaiset kuvia ja tarinoita tililläsi. Tässä kannattaa käyttää nyt jo sitä strategista ajattelua ja valita 3-5 aihealuetta, jotka tukevat tavoitteitasi ja julkaista niihin liittyviä asioita. Tämä helpottaa a) sinun työtäsi miettiessä sisältöjä, b) uusia seuraajia hahmottamaan millaista sisältöä jaat ja mitä he voivat sinulta odottaa ja c) luomaan uniikkia ja tavoitteitasi palvelevaa tarinaa. Älä myöskään rajoita aiheitasi pelkästään siihen ydintekemiseesi. Esim. jos olet kampaaja, älä julkaise pelkkiä tukkakuvia - harva jaksaa seurata sellaisia tilejä, joilla jaetaan yksiulotteisesti vain hyvin spesifistä yhdestä aiheesta. Unohda siis epämääräinen suunnittelematon kuvien räiskintä ja mieti miten palvelet yleisöäsi niillä pienillä neliöillä ja teksteillä siten, että se auttaa sinua pääsemään tavoitteisiisi. 


3 Profiili

Kun uudet mahdolliset seuraajat kurkkaavat Instagram profiiliasi se on kuin teidän virtuaalinen ensikohtaaminen. Anna siis heille kaikki olennainen tieto, että he saavat kunnon käsityksen mitä teet, missä vaikutat ja mitä he voivat saada seuraamalla sinua. Jaa itsestäsi / yrityksestäsi jotain mikä erottaa sinut muista alan tekijöistä ja millä jäät mieleen. Kun Instagram otetaan tavoitteellisemmin käyttöön kyse ei ole vain näteistä kuvista vaan jokainen kohtaaminen tässä kanavassa tulisi palvella seuraajiasi ja toimia eduksesi. Tehdäksesi tämän hyvin sinulla tulisi olla kristallinkirkkaana tiedossa mitä tarjoat ja kenelle ja ilmaista se profiilisi tiedoissa. 
 

4 Ilme

Viimeinen peruspilari Instagram -tilillä on visuaalisuus eli miltä tilisi näyttää. Ilmettä ja visuaalista tyyliä on helppo lähteä rakentamaan brändin / yrityksen jo olemassa olevasta visuaalisesta linjasta. Onko sillä jo määritellyt brändivärit ja logo tai muita tunnistettavia elementtejä? Jos on niin, jatka sitä linjaa myös Instagramin kuvavirran kokonaisuudessa. Jos olemassa olevaa materiaalia ei ole, valitse jokin tietty tyyli ja värimaailma ja pysy siinä. Mieti aina kokonaisuutta äläkä vain yksittäistä kuvaa. Käytä mieluiten omia kuvia, jotta voit luoda erottuvan ja uniikin ilmeen. Pelkkä muiden kuvien regrammailu luo päälleliimatun fiiliksen ja kaiken lisäksi se on työlästä, koska et saa käyttää muiden kuvia ilman kysymättä lupaa. Jep, muista, että pelkkä maininta ei riitä kuvien käyttöoikeuteen. 

Kun nämä 4 peruspilaria ovat kunnossa, voit siirtyä strategisempaan suunnitelmaan miten saat kerättyä oikeanlaista porukkaa löytämään tilisi ja miten heitä saadaan konvertoitua tavoitteidesi mukaisesti. Muista myös aina miettiä katsoessasi omaa Instagram tiliäsi, että seuraisitko sitä itse? Se antaa aika hyvän suuntaviivan jo siihen tykkäisikö kohderyhmäsi siitä.