Kannattaako yritysten enää olla Facebookissa?

 
Kannattaako yritysten enää olla Facebookissa?

Kun Mark Zuckerberg ilmoitti alkuvuodesta 2018, että Facebookin algoritmi muuttuu jälleen kerran, ja että pääpointtina uudistuksessa on, että käyttäjien fiideissä voidaan olettaa näkevämme entistä vähemmän sisältöä brändeiltä ja yrityksiltä, moni yrittäjä turhautui Facebookin käyttöön markkinointikeinona, koska sen kattavuus ja vaikuttavuus on nykyään niin pientä.

Kannattaako Facebookissa ylipäätään enää olla jos siellä orgaaninen näkyvyys on jopa alle 5% omien sivujenkaan tykkääjistä? Vastaus on kyllä, mutta siellä tulee jatkossa keskittyä erilaisiin tavoitteisiin ja tapoihin toimia kuin ennen. Facebook ja muut sosiaalisen median kanavat ovat aina mahdollisuus markkinoijille. Niiden päätarkoitus ei ole olla olemassa yrityksien markkinointia varten, vaan palvellla palvelun käyttäjiä parhaalla mahdollisella tavalla. Markkinoijat, jotka näkevät palvelun mahdollisuutena ja omaksuvat uudet päivitykset ja käyttäytymismallit nopeasti, ovat etuasemassa. 
 

Mihin pienyritysten kannattaa keskittyä Facebookissa vuonna 2019? 


FACEBOOK -SIVUT
Kyllä, luit oikein. Vaikka juuri aiemminmainitsin, että juuri kukaan sivusi tykkääjistä ei näe julkaisujasi niin mikä järki on sivuja enää ylläpitää? Vastaus on, että Facebookissa on edelleen pelkästään Suomessa n. 2,5 miljoonaa käyttäjää. Ja heistä moni käyttää Facebookkia mm. etsiessään tietoja yrityksestä tai palveluista. Samoin Facebook -sivujen kautta tuleva hakukonenäkyvyys voi olla mittavaakin. Voit testata asian googlaamalla oman yrityksesi nimen ja katsoa nouseeko yrityksesi Facebook -sivu esiin haun ensimmäisellä sivulla? Monelle nimittäin tulee ja se on sekin jo todella arvokasta näkyvyyttä.

Samoin, vaikka orgaaninen näkyvyys on huomattavasti pienempää kuin ennen, ei se ole kokonaan poissa. Uusimmat muutokset algoritmeihin puskevat kanavaa sen alkuperäiseen keskustelevaan ja vähemmän mainosmaiseen suuntaan, jossa  mielenkiintoinen sisältö saa enemmän näkyvyyttä. Eli edelleen sisältö on tärkeässä roolissa ja mielenkiintoinen sisältö, joka saa kommentteja ja reagointeja, voi näkyä laajallekin katsojajoukolle (esim. sivujen tykkääjät, heidän kaverinsa, samasta aiheesta kiinnostuneet jne.). Lisäksi, aktiivinen tili mahdollistaa paremman pohjan maksetulle Facebook -mainonnalle.

Eli älä ärsyyntymyksissäsi mene poistamaan Facebook -sivujasi. Huolehdi, että Facebook -sivujesi perustiedot ovat mahdollisimman kattavat ja että ne ovat ajan tasalla. 

FACEBOOK -RYHMÄT
Toisin kuin Facebook -sivut, Facebook -ryhmät rokkaavat edelleen paremmin myös sen sisällä tehtyjen julkaisujen näkyvyysmielessä. Facebook -ryhmien etu noin muutenkin on huomattava, koska niillä pystyt luomaan eksklusiivisen fiiliksen ja tarjoilla jotain tiettyä sisältöä tai palvelua täsmällisemmin rajoitetulle porukalla. Ryhmissä ei siis kannata mainostaa mitään vaan pitää ne puhtaasti kohderyhmääsi palvelevana muotona. Ryhmiä voi tehdä ajankohtaan sidotuille tapahtumille, haasteille tms. tai vaikkapa yrityksesi eri osa-alueiden asiakkaita palvellaksesi. Muista kuitenkin, että älä perusta ryhmää ilman, että sinulla on tarkka visio ja suunnitelma mihin sillä pyrit, ketä palvelet ja miten aiot sitä ylläpitää. Ryhmään ja sen ylläpitoon pitää oikeasti panostaa jos sellaiseen ryhtyy. 

FACEBOOK -MAINOKSET
Facebook -mainokset voivat olla vaikeita kenen tahansa itse tehdä ilman kokemusta, koska mainosmuotoja on monia ja kohderyhmän rajaus, ja mainoksien testaaminen vaatii ymmärrystä ja tietoa markkinoinnin lainalaisuuksista, Facebookista alustana jne. Mutta, Facebook -mainokset ovat oiva keino kokeilla maksettua mainontaa melko pienellä budjetilla ja ne voivat olla hyvinkin tehokkaita. Facebook -mainoksia kannattaa harkita etenkin jos toimit jollakin tietyllä alueella tai haluat saada näkyvyyttä jollekin uudelle tuotteelle tai palvelulle.
Facebook -mainoksissa voit hyvin käyttää ulkopuolista apua. Monet some strategit tekevät Facebook -mainoksia ja osaavat auttaa sinut vähintäänkin hyvälle alulle tai suunnitella / tuottaa mainokset puolestasi. Muista kuitenkin, että heidän osaamisensa on arvokasta ja he ansaitsevat siitä kunnon palkkion. Veljenpoika, joka osaa teknisesti tehdä FB-mainoksen ei ole sama asia kuin mainonnan suunnittelun ammattilainen. 

 

Unohda nämä asiat Facebookin suhteen: 

  • YRITYKSESI PÄÄASIALLINEN EDUSTUSSIVU / KANAVA OLISI FACEBOOK -SIVUT
    Viimeistään tämän viimeisimmän algoritmi muutoksen myötä sinulla pitäisi olla hyvin kirkkaana mielessä, että et omista mitään sosiaalisen median kanavissa kerättyä seuraaja/tykkääjämäärää, eli niiden ei ikinä pitäisi olla se digitaalisen presenssisi ultimate päätepiste mihin ohjaat ihmisiä. Digitaalisen näkyvyytesi ja markkinointisi pitäisi olla suunniteltu siten, että vaikka Facebook tai Instagram lopetettaisiin huomenna niin voisit jatkaa porskuttaa toimintaasi silti siten, että sinulla on joku kanava, jonka omistat itse ja jossa voit jatkaa viestintää potentiaalisille asiakkaillesi. Käytännössä tämä tarkoittaa omia nettisivujasi, blogiasi ja uutiskirjeitäsi. Vain uutiskirjeillä hallitset itse milloin viestit ja mitä viestit ja saat sen viestin ohjattua niille, jotka ovat jo kiinnostuneita yrityksestäsi ja toiminnastasi. Nettisivuilla ja blogissasi hallitset mitä ja milloin julkaiset, mutta ilman sinne ohjaavaa viestintää et saa ihmisiä käymään sivuillasi.


Voiko kuka tahansa edelleen hallita yrityksen Facebook presenssiä vai tarvitaanko siihen ammattilainen?

Sosiaalinen media on ja tulee aina olemaan muutoksien alainen. Kanavat tekevät haluamiaan muutoksia ja myös käyttäjät itse muokkaavat sitä mihin suuntaan kukin kanava kehittyy. Jos yrittäjänä / mainostajana olet valmis panostamaan eri kanavien käyttölogiikan opetteluun ja siellä menestymisen kannalta olennaisiin asioihin ja seuraamaan kanavien muutoksia, niin voit hyvin onnistua some-kanavien päivityksessä ja tavoitteellisessa käytössä itse. Mutta jos koet, että se vie sinulta liikaa resursseja niin harkitse silloin somen ylläpidon ulkoistamista sen erityisosaajalle. 

Alunperinkin mielestäni somemarkkinoinnissa on lähdetty vähän metsään siinä ajattelussa, että ihan kuin kuka tahansa olisi yhtäkkiä markkinoinnin, mainonnan suunnittelun ja tuotannon ammattilainen. Digitaalinen markkinointi on markkinointia siinä missä TV-mainokset ja valtakunnalliset kampanjatkin. Kokonaisvaltainen markkinointistrategia on edelleen se mikä on kaiken a ja o.   

Miten sinä aiot jatkaa yrityksesti Facebook presenssiä?