Verkkokaupalla voit skaalata yrityksesi myyntiä - Case Maanantaimalli.fi

 
Asiakastarina: Maanantaimalli

Verkkokaupalla voit skaalata yrityksesi myyntiä - Case Maanantaimalli.fi.

Oletko sinä haaveillut omasta verkkokaupasta? Onko sinulla kenties tuote, jota jo myyt ja suuri osa ajastasi menee tilausten käsittelyyn ja hallinnointiin?

Lukemalla tämän postauksen, näet esimerkin miten verkkokaupan teko voi helpottaa tilausten käsittelyssä ja hallinnoimisessa ja skaalata siten yrityksen myyntiä.


Verkkokaupalla voit skaalata yrityksesi myyntiä - Case Maanantaimalli.fi

Monesti pienillä sivutoimisilla yrityksillä voi olla myyntiä jopa paljonkin, mutta toimintaa on vaikea kasvattaa, koska suuri osa ajasta menee tilaustan hallinnointiin. Tällaisessa tapauksessa verkkokaupasta voi olla suuri hyöty toiminnan skaalamisessa.

Maanantaimallin tarina on upea esimerkki siitä kun tuotteelle on kysyntää niin yritys voi kasvaa hurjaakin vauhtia ja kuinka verkkokauppa voi antaa mahdollisuudet koko bisneksen skaalaamiseen.

Maanantaimallin perustaja Matleena aloitti korujen tekemisen ihan alkuun lahjatarkoituksessa. Koko toiminta on edennyt siitä pienen keittiön pöydän ääreen perustetusta lahjapajasta nykyiseen muotoonsa, jossa Maanantaimalleja myydään ympäri Suomea.

Maanantaimalli yrityksen perustaja Matleena Töhönen

Matleena kirjasi alussa sosiaalisen median kautta tulleet tilaukset exceliin ja tilauksien lisääntyessä niiden hallinnointi alkoi olla todella haastavaa.

Tässä kohtaa ehdotin yhteistyötä, että tekisimme hänelle verkkokaupan. Verkkokauppa kun hoitaa tilauksien maksun, tuo tilauksien käsittelyyn järjestystä ja helpottaa niiden hallinointia sekä kirjanpitoasioita, joka taas tarkoittaa, että Matleenalle jäisi enemmän aikaa tehdä varsinaisia tuotteita ja hoitaa muita yrityksen osa-alueita.

Teimme hänelle verkkokaupan Shopify -alustalla, koska se on yksi suosituimmista verkkokauppa -alustoista maailmanlaajuisesti ja siihen saa Paytrail verkkomaksupalvelun. Käytännössä se tarkoittaa, että kauppaan saatiin Suomalaiset maksutavat.

Verkkokauppa maksoi itsensä takaisin jo muutaman kuukauden aikana. Ja Matleenan sanoin: jos tähän laskee mukaan säästetyt työtunnit (ja hermot) niin varmaan nopeamminkin.

Maanantaimalli yrityksen verkkosivujen demokuva

Kysyin Matleenalta hänen kokemuksiaan verkkokaupan ylläpitämisestä. Tässä hänen vastauksiaan:

Miten verkkokauppa on vaikuttanut yrityksesi kasvuun?

Verkkokauppa on myynnin kannalta todella isossa roolissa. Oman verkkokaupan myynneistä jää prosentuaalisesti merkittävämpi osuus itselle, kuin vaikkapa jälleenmyyjien tai muiden verkkokauppa-alustojen myynneistä. On ollut myös mukava huomata, että tilauksia tulee ympäri Suomea. Ilman verkkokauppaa olisi ollut mahdotonta tavoittaa ihmisiä näin laajalta alueelta.

Miten verkkokauppa on helpottanut tuotteidesi myyntiä?

Kampanjoiden ja uutuuksien julkaiseminen huomattavasti helpompaa omassa verkkokaupassa, kun ohjat ovat niin sanotusti itsellä ja reagointi tämän vuoksi nopeaa. Verkkokauppa toimii hyvin myös katalogina, josta pääsee tutkimaan tuotteita sekä niiden tuotetietoja.

Minkä neuvon antaisit verkkokaupasta haaveilevalle?

Verkkosivujen tekemiseen kannattaa panostaa. Itse suosittelisin ammattilaisen palkkaamista, sillä sivujen tekemiseen ja ylläpitoon liittyy paljon myös sellaisia asioita, joita ei välttämättä tule ajatelleeksi.

Kuten Maanantaimallin esimerkistä käy ilmi, verkkokaupan perustamisesta voi olla todella iso apu yrityksen toiminnan skaalaamisessa. Tutustu Maanantaimallin verkkokauppaan TÄÄLLÄ.

Otetaan Maanantaimallista mallia - Maanantait voivat olla yhtä juhlaa siinä missä lauantaitkin!

Maanantaimalli.fi nettisivujen kuva
 

Heräsikö sinulla jotain kysyttävää verkkokauppoihin liittyen? Voit laittaa minulle viestiä tällä lomakkeella:

Nimi *
Nimi