Millaista on pitää matkablogia - Marika Tuuli

 
Millaista on pitää matkablogia - Marika Tuuli blogi

Yksi parhaista puolista bloggaamisessa on aina mielestäni ollut uusien mielenkiintoisten ja kivojen tyyppien tapaaminen blogijuttujen tiimoilta. Vaikka en enää perinteistä lifestyle blogi kirjoitakaan, näköjään silti uusien kivojen kontaktien saaminen jatkuu. Ja löytyipä täältä ihan läheltä suomalainen kiva bloggaaja nimeltään Marika. Marika asuu Los Angelesissa ja pitää Marika Tuuli -nimistä blogia.

Marika on todella taidokas valokuvaaja ja ihastuttava tyyppi ja on blogannut jo noin kymmenisen vuotta. Tällä hetkellä hänen blogi painottuu matkustus- ja vauva-aiheisiin. Kyselin Marikalta kokemuksia millaista on pitää blogia. 
 

Millaista blogia pidät?

Marika: Blogini keskittyy matkusteluun ja elämään Etelä-Kaliforniassa. Blogini elää vuodesta toiseen ja keskittyy asioihin jotka ovat sillä hetkellä lähellä sydäntäni. 
 

Kauanko olet blogannut?

Marika: Tämä on oikeasti aika hullua mutta olen aloittanut bloggaamisen vuonna 2008! Yli kymmenen vuotta sitten. Aluksi aloitin blogin Hollannissa asuessani ja silloin blogeja oli vain kourallinen verrattuna nykypäivään.
 

Mikä on bloggaamisessa parhainta?

Marika: Ehdottomasti ihmiset joihin olen saanut tutustua blogini kautta. Blogi on yhdistävä tekijä ja auttaa luomaan kontakteja todella helposti. Blogini kautta olen myös saanut upeita mahdollisuuksia työskennellä erilaisten upeiden firmojen kanssa.
 

Kuinka paljon bloggaaminen vie aikaa?

Marika: Niin paljon kuin annat sille, bloggaaminen on uskomattoman aikaa vievää ja viimeiset kaksi vuotta en ole ehtinyt sitä tehdä yhtä täydellä teholla kuin aikaisemmin. (Ollen keskittynyt lentämiseen, olen lentoemäntänä suurelle amerikkalaiselle yhtiölle.) Nyt olisi tarkoitus taas muuttaa suuntaa ja keskittyä enemmän blogiin.
 

Olet matkustanut paljon. Mitkä ovat lempikohteitasi?

Marika: Itse tykkään kohteista joissa yhdistyy kaupunki ja rantaelämä. Honolulu on yksi lempi kaupunkini juuri tämän takia. Pariisiin palaan myös vuodesta toiseen ja se on niin kaunis ja ehdottomasti lempparini Euroopan puolella. Amerikassa länsirannikko on ehdottomasti suosikkini Itärannikkoon verrattuna.


Miten saat / miten keksit matka/lifestyle blogiin sisältöä?

Marika: Ihan jokapäiväisestä elämästä. Luetuimmat jutut tulevat arjesta ja esimerkiksi juuri eroista Suomen ja Amerikan välillä. Muistan miten pieni nopea postaus ruokakauppojen ostoskärryjen desinfiointiliinoista nostatti hirveän myrskyn kommenteissa. Välillä ne tarkoin harkitut postaukset eivät saa kommentointia liikkeelle mutta nopeat postaukset joita ei ole tehny niin harkitusti, ovat paljon suosituimpia.


Mistä inspiroidut?

Marika: Selaan Instagramia väillä liiankin paljon, mutta sieltä saan ehdottomasti eniten inspiraatiota. Rakastan myös Pinterestiä. Matkustelu ja uusien paikkojen näkeminen saa myös aina inspiraation kukoistamaan.
 

Luetko itse paljon blogeja? Jos kyllä, mitkä ovat lemppareitasi?

Seuraan tällä hetkellä lähinnä ystävieni blogeja, jotta tiedän mitä heidän elämäänsä kuuluu Suomessa. Hannan Strictly Style -blogi on ihana ja oli upeaa kun he asuivat hetken Kaliforniassa jolloin voimme kuvailla yhdessä. Alexan olen tuntenut myös blogimaailmassa pidemmän aikaa ja hänen bloginsa on niin upea. 
 

Mitä vinkkejä antaisit aloittevalle bloggaajalle?

Tärkeintä on vain alkaa tuottaa sisältöä blogiin, monen bloggaaminen kaatuu siihen että aluksi suunnitellaan blogia aivan liikaa, mutta sisältöä ei sitten jaksa tuottaa muutamaa viikkoa enempää. Blogi on työ joka seuraa sinua ympäri vuoden ja vaatii oikeasti todella paljon. 
 

Kiitos Marika tästä avauksesta blogimaailmaan! Kannattaa mennä lukemaan Marikan Kalifornian makuista blogia ja ihastelemaan kuvia: Marika Tuuli. Oletko sinä harkinnut että aloittaisit blogin pitämisen?

Kuva:  Marika Tuuli
Kuva: Taru Salokangas, edit:  Marika Tuuli

Kuva: Taru Salokangas, edit: Marika Tuuli

Kuva:  Marika Tuuli  / Cesar V.

Kuva: Marika Tuuli / Cesar V.