Milloin kannattaa panostaa ammattivalokuvaajaan - Case Studio Metsä

 
Milloin kannattaa panostaa ammattivalokuvaajaan - Studio Metsä

Brändisi visuaalinen ilme on se minkä potentiaaliset asiakkaat näkevät ensimmäisenä ja valokuvat ovat yksi iso osa sitä ilmettä. Tässä postauksessa käydään läpi sitä milloin kannattaa panostaa ammattivalokuvaajaan.

Yritykset tarvitsevat kuvamateriaalia markkinointimateriaaleihin jatkuvasti. Ne jotka panostavat visuaalisuuteen, pystyvät helpommin luomaan ja kasvattamaan brändiään haluamaansa suuntaan. Tämä on suositeltavaa etenkin jos itseltä ei löydy alan osaamista. Listasin alle tilanteet, jolloin ammattivalokuvaajan käyttö on erityisen hyödyllistä. 

4 TILANNETTA, JOLLOIN ERITYISESTI KANNATTAA PALKATA AMMATTIVALOKUVAAJA

 1. RAKENNAT HENKILÖBRÄNDIÄ
  Valokuvat itsestäsi, tekstisi ja esiintymistapasi ja niistä välittyvä tunne ja tunnelma ovat se mistä henkilöbrändisi alkaa koostua ihmisten mielissä. Valokuvilla on siis todella suuri merkitys tässä tapauksessa. Ensinnäkin ihan käytännön takia. Itse itsestä otetut valokuvat ovat aina vähän hankalia toteuttaa, vaikka sinulla olisi kokemustakin kameran jalustoista ja etälaukaisimista yms. Ammattivalokuvaajan avulla saat juuri halutunlaisia fiiliksiä välitettyä - etenkin jos valitset sellaisen valokuvaajan, joka edustaa tavoittelemaasi tyyliä. Heistä on myös apua kuvauspaikkojen valinnassa ja he saavat sinusta eri tavalla ulottuvuuksia irti kuten omassa tapauksessani Erikan kanssa kävi.

 2. HALUAT ANTAA AMMATTIMAISEN KUVAN YRITYKSESTÄSI
  Ammattivalokuvaajan valokuvat antavat sinustakin ammattimaisen kuvan. Kotikutoisia kuvia ja logoja ja yritysilmeitä on pienyritysten maailma täynnä. Ammattimainen visuaalinen ilme ja edustuskuvat antavat ammattimaisen kuvan itsestäsi ja toiminnastasi ja ovat myös erinomainen keino erottautua.

 3. KUN MARKKINOINTIMATERIAALIEN KUVIEN TUOTTAMINEN ON TYÖLÄSTÄ TEHDÄ ITSE
  Vaikka olisitkin itse hyvä valokuvaaja niin se on vain fakta, että jatkuva markkinointi- ja somekanavien päivittämiseen tarvittava kuvamateriaalin kerääminen on melko työlästä. Ammattivalokuvaajalta voi pyytää myös muita kuin henkilökuvia, kuten fiiliskuvia, tai kuvia tapahtumista, tuotteista tai yrityksen tiloista.

 4. YRITYSTOIMINNAN ALOITTAMISEN YHTEYDESSÄ
  Kun aloitat yritystoiminnan, perustat nettisivut, somekanavat ja teet mahdollisia mainoksia tai PR toimenpiteitä tai muita markkinointitoimenpiteitä, tarvitset kaikkiin kuvamateriaalia yrityksestä. Jos sinulla on kivijalkamyymälä, jokin toimitila tai fyysisiä tuotteita, on erityisen tärkeää, että sinulla on edustavat kuvat - ja että et käytä sellaisiin tarkoituksiin kuvapankkikuvia, jotka voivat jopa vääristää kuluttajelle tarjoamaasi. Kuvapankkikuvat ovat käteviä pienissä määrin tukemaan yrityksen omia kuvia, mutta ne eivät saisi olla yrityksesi päävisualistiikka, koska niillä ei ikinä tule luomaan sitä juuri sinun näköistäsi tunnelmaa. Lue lisää kuvapankkikuvien käytön vinkkejä postauksestani TÄÄLLÄ.

Case: Studio Metsä

Olen sanonut aiemminkin, että kun aloitin yritykseni tiesin heti, että isoimmat panostukseni alussa tulevat olemaan kirjanpitäjä ja graafikko logon tekoon. Ensimmäinen siksi, että en halua käyttää ylimääräistä aikaa sellaiseen osa-alueeseen, jota en osaa, vaan halusin heti alusta keskittyä vain omaan vahvuusalueeseeni. Jälkimmäinen siksi, että keskityn brändin rakentamiseen ja sen olennainen osa on visuaalisuus ja logo. Tästä samasta syystä jatkoin heti kolmantena myös ammattivalokuvaajan palkkaamiseen.

Vaikka otan itsekin paljon kuvia, en kuitenkaan ole ammattikuvaaja ja itsestä kuvien ottaminen on aina ihan eri kuin että joku muu ottaa ne ja ohjaa sinua. Olen ollut kaikkiin kolmeen valintaan äärimmäisen tyytyväinen. Valokuvaajan käyttö on todellakin tuonut lisäarvoa tekemiini materiaaleihin ja yrityksen visuaaliseen ilmeeseen. Minun ensimmäiset yrityskuvani otti Studio Metsän Erika. Erika on erikoistunut kuvaamaan naisia, jotka eivät koe olevansa kuvauksellisia. Koska itse en ole tottunut olemaan kameran edessä ja koen sen vähän vaikeaksi, tämä oli minulle hyvin tärkeä asia. Ja Erika todellakin sai luotua kokemuksesta niin kivan ja rennon ja miellyttävän, että suorastaan nautin kokemuksesta, joka alunperin tuntui ehkä jopa hieman kauhistuttavalta. Erikan kanssa kuvien ottaminen menee melkein terapiasta. Eli jos haluat vaikka vain parantaa omaa itsetuntoasi, tutkiskella itseäsi tai ikuistaa jonkin hetken elämässä, niin myös silloin Erikan palvelut ovat oikeassa elementissään. Minä en halunnut ns. perinteisiä yrityskuvia, joten Erikan kanssa löytyi heti sopivan pehmeä ja leikkisä tyyli. Ja meillä oli niin kivaa! 

Studio Metsä - www-sivut
Studio Metsä - Facebook -sivu
Studio Metsä - Instagram

 

Tässä on todellista behind the scenes kamaa. Nimittäin tuota yllä olevaa kuvaa otettaessa otin ihan oikeastikin itsestäni selfieitä ja tässä alla on niistä pari - aika hauska kahden kuvakulman setti.

Taru-Hanna-kuvaukset-behindthescenes2.jpg
Taru-Hanna-kuvaukset-behindthescenes1.jpg
Taru-Hanna-kuvaukset 1.jpg
Taru-Hanna-kuvaukset-3.jpg

Kuvauspaikkana toimi Helsingin Talvipuutarha.

Oletko sinä jo kokeillut ammattivalokuvaajan käyttö yrityksesi brändikuvissa?