Näin yhdistät oman verkkotunnuksen Squarespace -sivustolle

 
näinydistätoman-domainin-ss-sivustolle.jpg

Nettisivuihin yhdistetään oma domain eli verkkotunnus, jotta sivuillasi on oma selkeä osoite, jolla se löydetään. Tässä blogipostauksessa näytän miten voit yhdistää oman domainin Squarespace -sivustolle.

Jos et yhdistä omaa domainia tai osta Squarespacen kautta domainia, Squarespace -sivustollasi on kirjaimista ja numeroista muodostettu uniikki osoite, esimerkiksi: tiger-hibiscus-aabb.squarespace.com. Tämä ei ikinä vanhene ja kuuluu Squarespace -tilisi kk-hintaan, mutta sanomattakin on selvää, että ainut järkevä vaihtoehto on hankkia joku selkeä ja helposti muistettava domain eli osoite verkkosivuillesi.

Squarespacen kauttakin voi hankkia domaineja, mutta .fi -päätteisen tunnuksen voi hankkia vain Suomalaisilta rekisteröidyiltä välittäjiltä. Monesti suomalaiset yritykset haluavat yrityksen sivuille nimenomaan .fi -päätteisen verkkotunnuksen esim. www.yrityksennimi.fi. Tässä postauksessa oletetaan, että sinulla on domain jo olemassa. Se voi olla mikä tahansa .fi, .com tms.

Näin yhdistät oman verkkotunnuksen Squarespace -sivustolle

  1. Kirjaudu Squarespace -tilillesi ja mene kohtaan Settings

  2. Klikkaa Domains ja valitse Use a domain I own

  3. Kirjoita avoimeen Domain name -kenttään verkkotunnuksesi ja paina continue

  4. Klikkaa seuraavaksi Connect from provider

  5. Valitse listasta Other (ellet jostain syystä ole ostanut domainia joltakin listassa olevista ulkolaisista tarjoajista)

  6. Klikkaa Connect domain

  7. Ilmestyy ikkuna, jossa lukee Connecting in progress, klikkaa siihen OK

  8. Näet alla olevan kuvan kaltaisen näkymän. Kopioi host, record, required data ja current data -kolumnien kaikki rivit (maalaa tekstit hiirellä ja näppäimistöllä paina mac: command + C / pc: Ctrl + C). Lähetä nämä tiedot sähköpostitse sille taholle mistä olet hankkinut verkkotunnuksen ja pyydä heitä osoittamaan verkkotunnuksesi (muista mainita verkkotunnuksesi nimi) näihin tietoihin. Saat liitettyä tiedot sähköpostiin painamalla sähköpostin editorissa mac: command + V ja pc:lla : Ctrl + V.

dns-settings.png

Kun verkkotunnustarjoajasi kuittaa DNS-asetukset vaihdetuiksi, yleensä prosessissa menee 8-72 tuntia, että ohjaukset alkavat toimia ja sivustosi alkaa toimia uudella osoitteella.

Voit tehdä DNS -asetukset myös itse ilman, että pyydät verkkotunnuksen tarjoajaasi tekemään muutokset, mutta sitä varten verkkotunnustarjoasi pitää tarjota palveluna webhotelli, että pystyt itse kirjautumaan palveluun ja muokkaamaan DNS-asetuksia. Jos muokkaat DNS-asetuksia itse, saat siihen tarkemmat ohjeet Squarespacen sivuilta TÄÄLTÄ.