Squarespace scrolling block esittely

Squarespace uudistaa tällä hetkellä kovalla vauhdilla palveluaan ja uusia ominaisuuksia tulee jatkuvasti. Yksi uusista ominaisuuksista on Scrolling block. Vapaasti suomeksi käännettynä se tarkoittaa elementtiä, jossa teksti rullaa ruudulla.

Jos Squarespace ei ole sinulle vielä tuttu, voit lukea aiemman postaukseni, jossa esittelen mikä palvelu oikein on. Lyhyesti sanottuna Squarespace on verkkosivurakennusalusta. Verkkosivujen rakentaminen Squarespacella perustuu erilaisten sisältö blockien käyttöön. Sivut luodaan pala palalta, blockki blockilta.

Yleisimmin käytettyjä blockkeja ovat tietysti teksti- ja kuvablockit, mutta Squarespacen block valikoimissa on paljon erilaisia sisältöelementtejä valittavana kuten spacer block (tyhjää tilaa), linkki button block, kalenteri block, yhteydenottolomake block ja monia muita. Nyt uutena on tämä scrolling block, jonka käytön opetan tässä postauksessa.

Voit katsoa scrolling blockin esittelyn joko videolla tai kirjallisena tässä postauksessa.

Scrolling block esittelyvideo:

 

Scrolling block käytön kirjalliset ohjeet:

1 | Lisää uusi block sivujen editointinäkymässä +merkistä

Uusi lisätty block ilmestyy siihen kohtaan missä olet klikannut +merkkiä, mutta voit vaihtaa blockin paikkaa milloin tahansa.

Squarespace scrolling block esittely - ohjekuva 1
 

2 | valitse scrolling block listasta

Squarespace scrolling block esittely - ohjekuva 2
 

3 | kirjoita teksti, jonka haluat scrolling blockiin

Scrolling blockin teksti kirjoitetaan Scrolling blockin ‘Content’ välilehdellä. Voit kirjoittaa useampia tekstejä pyörimään karusellissa. Voit lisätä uuden tekstin kohdasta ‘ADD ITEM’ ja poistaa ei haluttuja tekstejä sen rivin kohdalla olevasta roskakorin kuvakkeesta.

 

4 | valitse scrolling blockille asetukset ‘DESIGN’ VÄLILEHDELLÄ

Sinulla on valittavana erilaisia asetuksia miltä scrolling block näyttää visuaaliesti. Valitset kaikki visuaaliset asetukset ‘design’ välilehdeltä scrolling blockissa:

  • ‘Wave intensity‘ säätää rullaavan tekstin aallon muotoa

  • ‘Wave width’ säätää aaltomuodon pituutta

  • ‘Text style’ säätää tekstin kokoa (kolmesta pisteestä saat isomman säätömahdollisuuden)

  • ‘Direction’ säätää liikkuvan tekstin suunnan

  • ‘Speed’ säätää liikkuvan tekstin nopeutta

  • ‘Pause on hover’ valittuna, tekstin liikkuminen pysähtyy jos hiirellä menee sen päälle (ei toimi editointinäkymässä, eli pitää tallentaa muutokset ensin)

  • ‘Fade edges’ valittuna scrolling blockin reunat hälvenevät

  • ‘Item spacing’ säätää scrolling blockille annettujen tekstien väliä

 

Uusien ominaisuuksien käyttöönotto on helppoa jos perusteet ovat kunnossa. Jos haluat opetella tekemään verkkosivuja itse Squarespacella, minulla on siihen verkkokurssi, jonka avulla opit sivujen tekemistä sekä Squarespacen käytön.

Tutustu verkkokurssiin.

Taru Salokangas

Taru Salokangas on Squarespace asiantuntija ja markkinoinnin ammattilainen. Blogista ja sivustolta löydät ohjeita sekä vinkkejä Squarespace kotisivujen tekemiseen ja ylläpitämiseen.

https://tarusalokangas.com
Edellinen
Edellinen

Squarespacen uusi Fluid Engine editori

Seuraava
Seuraava

3 keinoa saada Squarespace alennus